Miért érdemes ismerni a szolárium csövek fajtáit?

solarium-3336943_960_720

Ha az egész évben tartó barnaságról esik szó, akkor legtöbben a szoláriumra gondolunk. Vannak, akik rajonganak érte, mások tartanak a bőrre gyakorolt hosszú távú hatásról. A titok nem másban rejlik, mint a megfelelő csövek használatában és azok szükséges időközönkénti cseréjében. Nem mindegy az sem, hogy milyen bőrápoló készítményeket használunk, hiszen ezek fokozhatják a szolárium hatását, vagy éppen a bőr szárazsága ellen bizonyulnak ideális választásnak.

 

Nem mindenki tudja, hogy a különféle szolárium csövek mennyire kulcsszerepet játszanak a barnulás árnyalatában. Nem csak ennek kapcsán érdemelnek azonban figyelmet, hanem a megbízhatóság és az időtálló minőség apropóján is. Szolárium nyitás előtt mindenképpen érdemes hangsúlyt helyezni a szolárium csövek megismerésére, ugyanis a szalon kedveltsége és a vendégek elégedettsége is múlhat ezen.

 

S hogy felhasználóként mit érdemes tudni szoláriumozás előtt? Napjaink embere előszeretettel tölti szabadidejét wellness központokban, gyógyfürdőkben, melyek jótékony hatásához kétség sem férhet. Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy e programokkal összefüggésben hol van a szoláriumozás helye. Amennyiben kozmetikai arctisztításon vettünk része, akkor nem célszerű utána a szoláriumozást választani, ugyanis a bőr ilyenkor fokozott érzékenységet mutat. Ha szaunázni szeretnénk, akkor lehetőleg ne ugyanarra a napra tegyük a szolizást is.

 

Szalonlátogatás alkalmával nyugodtan kérdezzünk rá, hogy mikor voltak a csövek cserélve, és ha túlságosan elhasználtnak tűnik a berendezés, vagy a higiéniával kapcsolatban tapasztalunk negatívumokat, akkor célszerű másik helyszín után nézni. Tulajdonosként kifejezetten ezek a területek ugyanis azok, amelyek figyelmet érdemelnek. A vendégek megbízhatóságot és higiéniát várnak el, és persze nem árt az sem, ha a szoláriumozáshoz használatos készítmények is elérhetőek a szalon kínálatában.

 

A csövek között egyébként többféle típus elérhető az arcbarnító típustól kezdődően a mély, aranybarna bőrt biztosító fajtákon keresztül egészen a spagetti csövekig. Mindezek készüléktől és felhasználási területtől függően alkalmasak egyik vagy másik berendezéshez. Szalonnyitást tervezve érdemes lehet akár profiktól segítséget kérni, így garantáltan olyan eszközök és alapanyagok állnak majd rendelkezésre, melyek a vendégek elégedettségét szolgálják.