Te használtál már gyümölcsprés gépet?

detox-1995433_1920

Az egészséges táplálkozás témakörével nap mint nap találkozhatunk. Bio webáruházak sokasága kínálja azokat a termékeket, melyek segítenek a fogyásban, feltöltenek energiával és mikrotápanyagokkal. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy legyen bármennyire is jó egy étrend-kiegészítő, az nem helyettesíti az egészséges, változatos étkezést. Elsősorban a növényi alapanyagokat lenne érdemes nagyobb mennyiségben fogyasztania napjaink emberének, ebben pedig a gyümölcsprések nagy segítséget nyújthatnak.

 

Egyre több háztartásban bukkannak fel a Hurom Magyarország gépei. Ezek a készülékek kiválóan alkalmasak arra, hogy vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag italokat készíthessünk, melyek ráadásul a folyadékpótláshoz is hozzájárulnak. A gyümölcsökben és zöldségekben megtalálható rostok elősegítik az emésztést, így a gyomor-és bélrendszeri problémáknak is búcsút mondhatunk. A mai civilizációs megbetegedések nagy része a nem megfelelő táplálkozásra és az ebből fakadó hiánybetegségekre vezethető vissza. Miért ne tenne nap mint nap természetes módon annak érdekében, hogy még teljesebb életet élhessen?

 

Az életmódváltás ma már nem kötődik szorosan a januárhoz, hiszen egyre több helyen láthatjuk az annak jelentőségét hangsúlyozó tanulmányokat, olvasmányokat. A szív-és érrendszeri megbetegedések, a magas vérnyomás, és az egyéb egészségügyi kockázatokat magában hordozó elhízás sajnos sokaknál okoz problémát. Ilyenkor az esetlegesen szükségessé váló gyógyszeres kezelés mellett nincs más megoldás, mint változtatni korábbi szokásainkon, átalakítani étrendünket, abba több növényi rostot beiktatni.

 

A tavaszi-nyári szezonhoz közeledve a piacokon frissen szedett alapanyagokkal találkozhatunk majd. Ezek mikrotápanyag tartalma sokkal magasabb, mint azoké, melyek télen sorakoznak a boltok polcain. A tavaszi fáradtság megelőzésében és kezelésében is fontos szerep jut annak, hogy mennyi és milyen minőségű növényi alapanyagot juttatunk be a szervezetbe. Természetesen nem érdemes elfeledkezni az olyan gabonafélékről sem, amelyek az egészséges szénhidrátbevitelről gondoskodnak.

 

A táplálkozás nem csak azért fontos, hogy milyen képet látunk a tükörben, hanem az egészségügyi értékek javításának érdekében is. A legtöbbet azzal tehetünk saját magunkért, ha alaposan megválogatjuk, milyen alapanyagok kerüljenek nap mint nap a tányérra, vagy éppen a poharakba. A frissen préselt levek remek választásnak bizonyulnak bármely korosztály számára.