Mit kell tudni a Shiatsu masszázs lehetséges gyógyhatásairól?

wellness-589774_1920

Ki ne szeretné a masszázst? Az ellazító, testet-lelket megnyugtató kezelésnek többféle típusa létezik. Ezek közül egy a Shiatsu. A hagyományos kínai orvosláson alapuló módszer Japánban preventív és kiegészítő terápiás módszerként van jelen, hatékonyságához pedig kétség sem férhet. Ma már hazánkban is magas színvonalon érhető el, hozzáértő szakemberek közreműködésével. A tapasztalatok azt mutatják, hogy számos testi és lelki probléma kezelése eredményesen megoldható, megelőzhető a Shiatsu segítségével.

 

Az energiaáramlás a testen belül természetes folyamat. Amint azonban bármilyen elakadás jelentkezik ebben, úgy betegség, rossz közérzet formájában észleljük a problémát. A fájdalom akár lelki eredetű okokra is visszavezethető, ezért nagyon fontos saját magunk megismerése, valamint a megfelelő kezelés választása.

 

A mai kor embere gyakran találkozik a kimerültséggel, a mindennapokban folyamatosan jelen levő stresszel. A feszültség akár testi panaszok formájában is jelentkezhet, ezzel rányomva bélyegét az egész életminőségre. A Shiatsu kezelés lényege tulajdonképpen abban mutatkozik meg, hogy a megfelelő környezetben egyfajta támogató légkör alakuljon ki, és így valósulhasson meg az elengedés, valamint az ellazulás.

 

A Shiatsu masszázsnak hatalmas terápiás hatása lehet a testre. A test és a lélek azonban komplex egészként működik, és egyik optimális funkcionálása sem választható el a másikétól. Míg a testi betegségeket jó eséllyel gyógyítani képes a modern orvostudomány, addig a lélekkel összefüggő problémák már nagyobb eséllyel adják fel a leckét. Ugyanakkor nem mehetünk el a prevenció fontossága mellett sem. A megelőzés sokkal könnyebb, mint a már kialakult helyzet orvoslása. A Shiatsu masszázs megelőző jelleggel is remek választásnak bizonyul.

 

Ha tudod, hogy nehezen küzdesz meg a feszült élethelyzetekkel, nem tudsz döntéseket hozni, fontos számodra a lelki egyensúly, akkor érdemes olyan módszerek mellett letenni a voksot, mint például a Shiatsu masszázs. A sokak számára oly nehezen működő ellazulás megvalósítható segítségével, innentől pedig egy sor testi megbetegedésnek is elejét lehet venni. Ne feledd, a pszichés odafigyelés testi egészségedet is szolgálhatja, amelyre napjainkban kiemelt figyelmet érdemes fordítani.