Ezek a páramentesítők előnyei

kitchen-673730_960_720

 

Ha sorra vennénk azokat a készülékeket, melyek nélkülözhetetlenek az otthon kényelmének érdekében, akkor a páraelszívók biztosan közöttük lennének. A ma már sokféle típusban elérhető berendezés a konyha fontos része. Segítségével a kellemetlen szagokat éppen úgy megszüntethetjük, mint a levegőbe kerülő felesleges párát. A páraelszívók a penész megelőzésében is segíthetnek.

 

A készülékek között mindenki megtalálhatja azt a típust, amely a konyha kialakításának és az egyéni preferenciáknak egyaránt megfelel. A kihúzható páraelszívó a kis konyhák számára bizonyul ideálisnak. A fali készülék és a beépíthető megoldás választékban egyaránt megtalálhatóak az ideálisak. A sziget páraelszívó kifejezetten a konyhaszigettel rendelkező helyiségekbe javasoltak. A trendek alapvetően a konyhaszigetes helyiségek irányába mozdulnak, ezért ha ilyenben gondolkodunk, akkor a sziget páraelszívók kínálatában éri meg nézelődni. A kürtős eszközök megkövetelik a konyha megfelelő kialakítását, így ha ilyet szeretnénk otthonunkban tudni, akkor arra már az építkezés alkalmával megéri gondolni.

 

Az árak már 20-30 ezer forinttól indulnak, de a korszerű eszközök között akár közel 200 százezer forintos darabokat is meg lehet találni. Míg a sült hús illata kis mennyiségben akár étvágygerjesztő is lehet, addig hosszú időn keresztül, nagy mennyiségben már inkább kellemetlen. A bútorok és a lakástextíliák beveszik a szagot, és az amerikai konyhás ingatlanokban még a nappaliban is a menüt érezhetjük a nap további részében. Nem véletlen, hogy a páraelszívók sokak otthonában megtalálhatóak.

 

Mint már említettük, a felesleges pára elvezetésében is kiemelt szerepet kapnak a készülékek. A főzéssel sok nedvesség kerül a levegőbe, aminek elvezetéséről valamilyen módon gondoskodni kell. A rendszeres, kereszthuzattal történő szellőztetés egyfajta megoldás lehet, de nem optimális, a nap minden időszakában. Ilyenkor kerülnek képbe a páraelszívók, melyek gondoskodnak a levegő nedvességtartalmának optimalizálásáról.

 

A párával egyébként az a legnagyobb gond, hogy a hideg falfelületeken, a hőhidak közelében, vagy például az ablakoknál lecsapódik az, és néhány nap múlva akár penész is felütheti a fejét. A tapasztalatok szerint a penészfoltokból a levegőbe kerülő spórák allergiás megbetegedést is okozhatnak, így ezt mindenképp érdemes elkerülni.