Otthoni bőrápolás természetesen: mit érdemes tudni?

sensual-239447_1920

A természetes alapanyagok híve? Fontosnak tartja, hogy minőségi készítmények sorakozzanak a fürdőszobában? A vonzó megjelenés alapja az ápoltság, ebben pedig a makulátlan bőr kiemelt szereppel bír.

 

A genetika vagy éppen életmódunk azonban nem mindig támogatja meg optimálisan a bőr szépségét. A változás érdekében a bőrtípusnak megfelelő készítmények használata és az egészséges életmód elengedhetetlenek. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a legtöbben csak ritkán engedjük meg magunknak a kozmetikust, de a különféle szépészeti beavatkozásokra sincs sokszor idő vagy pénz. Más a helyzet azonban az otthon kényelmében használható termékekkel, melyeket akár egy wellness este során is a szépség szolgálatába állíthatunk. Az otthoni bőrápolás fontosságát sosem szabad alábecsülni (forrás: szepsegcenter.hu)

 

De mégis milyen készítmények, alapanyagok bizonyulnak megfelelőnek? A fátyolmaszkok rendkívül divatosnak számítanak manapság, és azonnal felfrissítik, táplálják a bőrt. Persze nem mehetünk el a kíméletes radírozás mellett sem, amelynek köszönhetően eltávolíthatóak az elhalt hámsejtek a bőrfelületről, így hatékonyabban felszívódnak majd az értékes hatóanyagokat tartalmazó készítmények.

 

Hidratálás, ránctalanítás, kollagénnel való feltöltés- mindezek legalább olyan hasznosak lehetnek egy bizonyos kor után, mint a bőr tisztátalanságaitól való megszabadulás. A mitesszerek és pattanások nem csak a tini korosztály sajátjai, hanem felnőttként is sokan küzdenek velük. A bőr megfelelő tisztítása és a pólusok összehúzása már egy jó kezdet lehet azok számára, akik ilyen problémákkal küzdenek.

 

A karikás szemekre, az ekcémás panaszokra egyaránt megtalálhatóak az ideális készítmények, de nem feledkezhetünk el az életmód fontosságáról sem. A tányérra kerülő alapanyagok alapvetően határozzák meg, hogy mennyire egészséges a bőr. Ebben természetesen a bevitt folyadék mennyisége is kiemelt szerepet játszik. Érdemes legalább két-három liter vizet elfogyasztani a nap folyamán, de nagy melegben vagy fizikai aktivitás esetén ennél jelentősen több is ajánlott. A víz rendkívül fontos a bőr fiatalosságának és hidratáltságának megőrzésében.

 

Ma már otthoni használatra is elérhetőek azok a professzionális termékek, amelyeknek köszönhetően bármely bőrtípussal rendelkező megtalálhatja a számára ideálist. Ne feledkezzen meg arról sem, hogy a fényvédelem is kiemelt jelentőséggel bír a bőröregedés megelőzésében.