Olcsó lakásdekoráció a kreativitás jegyében

dreams-catcher-3455354_960_720

A bennünket körülvevő környezet nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy miként érezzük magunkat a négy fal között. Nem ritka, hogy már néhány új lakástextíliával egészen új hangulatot teremthetünk a helyiségekben. Ugyan a lakberendezési szaküzletek minden korábbinál kedvezőbb árakkal várják a vásárlókat, de a másodkézből történő beszerzés is egyfajta lehetőségként áll előttünk. A lakberendezés azonban többről szól mindennél, hiszen a dekorációs elemek is kiemelt szerephez jutnak ennek kapcsán.

 

Az olcsó lakásdekoráció korántsem jelenti azt, hogy kompromisszumot kellene kötnünk, s erre a legjobb példának a Pinterest-en elérhető inspirációként szolgáló ötletek szolgálnak. Néha elég csak a természetben összegyűjtött néhány alapanyag, és elképesztő végeredmény születhet saját kezünk munkáját dicsérve. A kagylók például nem csak a szezonalitás jegyében érdemelnek figyelmet, hanem egész évben otthonunk részévé válhatnak a felhasználásukkal megalkotott emelek. Mire gondolunk pontosan?

 

Ha a tengerparton nem feltétlenül a kagylógyűjtéssel foglalatoskodtál idén nyáron, akkor is remek alapanyagokhoz hozzájuthatsz kreatív boltok, webáruházak segítségével. A kagylók, dekor csigák kitűnő választásnak bizonyulnak képkeretek, tükör keretek dekorálására, de egy áttetsző üvegben, vázában is látványos végeredmény születhet. A kagylókat bármilyen felületre felrögzíteted, ehhez pedig egy néhány ezer forintért beszerezhető ragasztópisztoly szükséges csupán. Kezdő kreatívok is könnyedén használhatják, előnyei pedig akkor is kihasználhatóak, ha más alapanyagokkal dolgoznál.

 

A falakra akasztható képkeretek is rengeteg lehetőségek rejtenek magukban, így a világhálóról tulajdonképpen bármilyen képet kinyomtathatsz, ami aztán otthonod díszévé válik majd. Az álomcsapdák egy kis kézügyességgel elkészíthetőek, és akár méretes darabbal is dekorálhatod otthonod. Ha a varrás megszállottja vagy, akkor jó ötlet lehet a másodkézből beszerzett alapanyagokból párnahuzatot készíteni. Ragassz a virágcserepekre kagylókat, kavicsokat, fagallyakat, lásd meg a már használaton kívüli holmikban, eszközökben is a lehetőséget!

 

Az olcsó lakberendezés ilyen formája nem csak pénztárcádat kíméli, hanem szerepet játszik kreatív energiáid megélésében is. Az alkotás folyamata segít feldolgozni a bennünket ért feszültséget, és ilyen módon a civilizációs megbetegedések megelőzéseként is jó szolgálatot tesz. Az ízléses környezet, valamint a saját kézzel alkotott dekoráció pedig magabiztossá és elégedetté varázsolnak majd a hétköznapokban.