Mitől függ, mennyire népszerű egy webáruház?

shop-1466324_960_720

A világháló napjaink szerves részét képezi és vásárlás kapcsán is gyakran választjuk annak előnyeit. A webáruházak minden korábbinál szélesebb választékban állnak rendelkezésünkre, így tulajdonképpen bármilyen áruhoz hozzájuthatunk néhány kattintással. De vajon mitől függ, hogy napjaink vásárlója az azonos termékeket kínáló webshopok közül melyik mellett teszi le a voksot? Cikkünkben ennek igyekszünk utánajárni.

 

Vásárlás során gyakran az árak döntő tényezőnek számítanak. Nem így van ez azonban a webshopok esetében. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a legtöbbször közel azonos áron dolgoznak a webáruházak, vagy ha mégsem, akkor a szállítási költségeknél adódnak jelentős különbségek. Apropó, szállítás! Nem ritka, hogy a vásárlók az alapján döntenek, milyen szállítási lehetőségeket kínálnak a webáruházak. Ha valamelyik céggel rosszak a tapasztalatok, akkor nem szívesen választják a vásárlók ismételten azt a futár céget. Webshop készítés és indítás előtt állva tehát célszerű többféle alternatívát megadni a szállítási lehetőségeknél és gondolni azokra is, akik számára a csomagponton történő átvétel a leginkább kényelmes.

 

Persze nem mindegy, hogy miként állítjuk össze a webáruház kínálatát. Nem csak a széles választék a vonzó, hanem az is, ha részletesen kidolgozottak a termékleírások. Az érdeklődők az alapján döntenek, hogy milyen információt találnak az egyes termékeknél. Ugyan az interneten sokféle összehasonlítási lehetőség kínálkozik például árak tekintetében, és más webshopoknál is lehet tájékozódni azonos termékről, de ha már elkattint a vásárló, akkor korántsem biztos, hogy vissza is tér majd az oldalunkra. A korrekt termékleírások alapvetően bizalmat ébresztenek az érdeklődőkben és úgy gondolják, megbízható áruházzal van dolguk.

 

Kiemelt népszerűségnek örvendenek azok a webshopok, ahol egy helyen több termékcsoport áruival is lehet találkozni. Így egyetlen rendeléssel, és jó esetben egy kiszállítással hozzá lehet jutni a termékekhez. Nem árt, ha a webshop felülete áttekinthető, közérthető mindenki számára, de az sem elhanyagolható, hogy működik-e minden funkciója rendesen készüléktől függetlenül. A hasznos információk minden érdeklődő számára lényegesek, ám ha a weboldalon elhelyezett tudnivalók átmennek egyfajta szájbarágós marketing szövegbe, azt sokan nem kedvelik. A korrektség és a profi megoldások tehát elsődlegesek akkor, ha egy népszerű webshop megalkotása a cél.