Elveszik a sok klíma fajta között? Segítünk tisztábban látni

elveszik-a-sok-klima-fajta-kozott

Ma rengeteg szempont szerint csoportosítjuk a klímákat, ami segíteni szokta a felhasználókat a választásban. Először is nem mindegy, hogy kültéri vagy beltéri egységben gondolkodunk, esetleg mindkettőben, valamint a szoba nagyságát és a személyes igényeinket is figyelembe kell venni. Ebben a cikkben összegyűjtöttük a legfontosabb szempontokat.

A klíma típusa

Ebbe a kategóriába több klíma kerül, és a vásárlást általában ezzel a döntéssel kezdjük. Nem szabad sem márkában, sem teljesítményben gondolkodni addig, amíg ki nem választjuk a típust.

A klímák típusa a következő lehet:

  • mobil klíma
  • fali klíma

A mobil klímát nem kell különösképpen magyarázni, azok a berendezések tartoznak ide, amiket egyik szobából a másikba tudunk gurítani. Általában átmeneti megoldásként használják, mivel a működés zaja és a vizes tányér folyamatos ürítése előbb vagy utóbb unalmassá válik.

A fali klímánál lényegesen több csoportot különítünk el. Ott vannak például a kazettás klímák, amiket a bevásárlóközpontok alkalmaznak. A légcsatornás klíma leginkább a munkahelyeken jelenik meg, de néha lakásokban is ezt választják.

A split klímákról többen hallottak, ezek egy kültéri és egy beltéri egységből állnak, és rengetek lakásban megtalálhatóak.

Végül, meg kell említeni a hagyományos és az inverteres klímát is, ahol az utóbbi klíma beszerelését érdemes választani. Az ABGReen Kft. szintén az inverterest ajánlja, mivel ezek különböző szenzorokkal vannak felszerelve, és az adott hőmérsékelthez igazítják a készülék teljesítményét.

Teljesítmény szerint

Klíma vásárlásnál ez az egyik legfontosabb szempont, mivel meghatározza a későbbi használatot, úgyhogy mindig alaposan gondoljuk át.

A teljesítményt a helyiség négyzetméterei alapján számoljuk ki, és fontos, hogy ne válasszunk se nagyobbat, se kisebbet.

Az általános szabály azt mondja ki, hogy egy négyzetméterre 0,1 kW teljesítményt számoljunk, de ellenőrizni kell belmagasságot, az ablakokat és az épület fekvését is. A leggyakrabban 2,5 kW-os klímát szoktak megvásárolni, ami a kisebb szobákat tudja lehűteni.

Márka és minőség szerint

Még ma is sok felhasználó választ egy adott márka szerint, de arra is sokszor van példa, hogy a kategóriás besorolást nézik. A felsőkategóriás klímák a legjobbak, legcsendesebbek, leggazdaságosabbak és legdrágábbak, viszont a vásárlásuk hosszú évtizedekre szól. A legtöbb felhasználó a középkategóriás klímákat választja, mivel a kiváló minőség mellé megfizethető árak járnak. Végül az alsó kategóriás termékeket is meg lehet említeni, ahol kevésbé híres nevek vannak, de ha gondoskodunk a rendszeres karbantartásról, akkor sokáig fogják bírni. Ha szüksége lenne segítségre, akkor keresse fel az abgreen.hu weboldalt.

Extra igények

Ide tartoznak a különböző kiegészítők, mint a mozgásérzékelős vezérlő vagy a légtisztító. Szintén ebbe a csoportba lehet besorolni a klíma megjelenését, ami egyes épületeknél fontos szerepet játszik. Vásárlás előtt figyeljünk az adott készülék garanciájára is. Mindig az a legjobb megoldás, ha a forgalmazó cég végzi el a beszerelést és a későbbi karbantartásokat is.