Hogyan gyűjtsünk motivációt az őszi hajtáshoz?

woman-2003647_960_720

A nyár sokak számára egyet jelent a nyaralással, a kikapcsolódással. Amint azonban megkezdődnek az őszi hetek, indul a beiskolázás, a korán kelés, és a munkában is új célok, követelmények jellemezhetik a mindennapokat. Bár a nyaralás napjai, hetei sokakat új energiával töltik fel, mégis tény, hogy létezik az őszi depresszió, mint fogalom. Nem ritka, hogy hatására elveszítjük motivációnkat, pedig a hétköznapokban erre igen nagy szükség lenne.

 

A motiváció gyakran összefügg az erőnléttel. Ha egészségesek vagyunk, eredményesebben vesszük az akadályokat és úgy érezzük, nincsen lehetetlen előttünk. Ellenben a kimerültség, a kialvatlanság és a vitaminhiányos állapotok gyakran vezetnek oda, hogy a nap folyamán csak a túlélésre játszunk. Fontos tehát, hogy egészségesen éljünk és odafigyeljünk testünk jelzéseire. Sajnos tény, hogy a napjainkban kapható friss alapanyagok nem tartalmazzák már azt a mennyiséget a mikrotápanyagokból, amelyre nagy szükségünk lenne. Minőségi étrend-kiegészítőkkel pótolhatjuk a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat. Hasznos lehet néhány superfood-ot is beszerezni, melyek energiával látnak el. A maca por és a moringa por remek választásnak bizonyulnak.

 

A testi egészség mellett a lelki harmónia megteremtése is kiemelt jelentőséggel bír. Ha folyamatosan stresszesek vagyunk a magánéleti dolgok vagy a családi kapcsolatok miatt, az garantáltan kihatással van a teljesítményre és a hosszú távú célokra. Érdemes átgondolni, hogy mely kapcsolatok vannak mérgező hatással ránk. Az „energiavámpírok” léteznek, így ha azt érezzük, hogy valaki folyton csak elvesz belőlünk, lelomboz és a problémáival traktál, akkor könnyen lehet, ezt a kapcsolatot érdemes lenne megszakítani, vagy legalábbis minimalizálni.

 

Szabadidőre mindenkinek szüksége van. Sokszor csak időbeosztás függvénye, hogy tudunk-e saját magunkra időt szánni. Az indiánnyár hetei remek programokat kínálnak, és legyen szó akár strandolásról, természetjárásról, hazai vadasparkok felkereséséről, a szabadban töltött idő a verőfényes napsütéssel hozzájárul ahhoz, hogy jobban bírd a terhelést és sikerüljön motiváltnak maradnod. Lásd, mit miért teszel a hétköznapokban, és lépésről-lépésre valósítsd meg rövidtávú és akár évekre előre mutató terveidet!